Muffiny kokosowe

Babeczki dla zwolenników kokosowego smaku. Oryginalny pomysł na prosty deser dla najbliższych

Danie: Podwieczorek, Deser

Osób: 12

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze

Danie: Podwieczorek, Deser

Osób: 12

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 2 szklanki mąki pszennej
  • 200 g cukru
  • 10 g proszku do pieczenia
  • paczka wiórków kokosowych (ok. 100 g)
  • 2 jajka
  • 1/3 szklanki oleju rzepakowego
  • 220 ml mleka
  • 1 łyżeczka cukru waniliowego
  • sól

Przygotowanie

Krok 1

Piekarnik nastawiamy na 200 stopni C.



Krok 2

W jednej misce mieszamy suche składniki, w drugiej mokre. Zawartość obu misek mieszamy ze sobą. Ciasto nakładamy do form na muffiny.



Krok 3

Pieczemy 30 minut.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.