Muffiny makaronowe z rybą

Autor:

Danuta Piecyk

Danie: Obiad

Osób: 4

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze

Ze śmietanką

Danie: Obiad

Osób: 4

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze

Ze śmietanką


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Muffiny:

  • 20 dag makaronu spaghetti
  • 80 g sera gouda -
  • 140 g papryka kolorowa marynowana
  • 0,5 pęczka natki pietruszki lub szczypiorek
  • 200 g filetu ryby białej
  • Tłuszcz
  • Przyprawa do ryb
  • Sól i pieprz
  • Sok z cytryny

Masa jajeczna:

  • 3 jajka
  • 2 łyżki śmietanki Łaciata 18 %
  • Sól i pieprz

Przygotowanie

Muffiny

Rybę rozmrozić , skropić sokiem z cytryny, oprószyć przyprawą do ryb, odstawić na godzinę. Następnie rybę usmażyć na tłuszczu, ostudzić, pokroić w kostkę. Makaron ugotować w osolonej wodzie , przecedzić. Paprykę pokroić w kostkę, ser zetrzeć na tarce. Natkę pietruszki umyć, pokroić. Wymieszać wszystkie składniki.



Masa jajeczna

Jajka wybij do miski, dodaj śmietanę, sól i pieprz, zmiksuj. Foremki wysmarować tłuszczem, przełożyć makaron do foremek i zalać masą jajeczną. Piec w nagrzanym piekarniku do 180°C, przez ok. 30 minut. Podawać z keczupem.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.