Frutti di mare z groszkiem cukrowym

Groszek cukrowy i owoce morza to ciekawe, rzadko stosowane połączenie. Warto spróbować tego przepisu, gdyż smaki idealnie się tutaj uzupełniają, tworząc pyszną całość.

Danie: Kolacja

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Średnie

Alergeny: Białko mleka krowiego, Soja, Skorupiaki

Danie: Kolacja

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Średnie

Alergeny: Białko mleka krowiego, Soja, Skorupiaki


Ocena

4.50/5

Oceń przepis

Ocena

4.50/5

Oceń przepis

Składniki

  • 200 g krewetek
  • 1 opakowanie frutti di mare (mrożone)
  • 300 g groszku cukrowego
  • garść kiełków sojowych
  • 3 łyżki sosu sojowego
  • 1 szklanka naturalnego bulionu warzywnego
  • 2 łyżki sosu rybnego
  • 4 ząbki czosnku
  • 5 łyżek masła
  • skórka z ½ cytryny

Przygotowanie

Krok 1

Frutti di mare i krewetki rozmrażamy w zimnej wodzie przez 15 minut. Groszek cukrowy podsmażamy na maśle przez 5 minut.



Krok 2

Dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, krewetki wraz z pozostałymi owocami morza, sos sojowy, sos rybny i skórkę z cytryny. Dusimy 3 minuty.



Krok 3

Dolewamy bulion warzywny i dodajemy kiełki sojowe. Dusimy 3 minuty.



Krok 4

Danie podajemy na ciepło.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.