Pieczone udka z kurczaka

Do udek spróbuj naszego domowego sosu czosnkowego.

Danie: Obiad

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Danie: Obiad

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 1 kg udek z kurczaka
  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 łyżeczka ziół prowansalskich
  • 1 łyżeczka papryki słodkiej
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • opcjonalnie domowy sos czosnkowy

Przygotowanie

Krok 1

Do miski włóż udka. Wsyp przyprawy i skrop oliwą. Wymieszaj, aby zamarynować kurczaka. Odstaw do lodówki na ok. 30 minut.



Krok 2

Do naczynia żaroodpornego włóż mięso, dodaj ząbki czosnku oraz dwie łyżki oliwy. Piecz w piekarniku w 180°C, aż do miękkości mięsa. Podawaj z sosem czosnkowym. Smacznego!



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.