Rodzynki można podawać w wielu daniach. W moim przepisie wykorzystałam je do słodkich babeczek. Jeśli lubisz rodzynki, ten przepis jest dla Ciebie.
Danie: Podwieczorek, Deser
Osób: 12
Czas: Do 1h
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze
Nagrzewamy piekarnik do 200 stopni C.
Rodzynki moczymy w wodzie kilkanaście minut. Do miski przesiewamy wszystkie sypkie składniki.
W rondelku rozpuszczamy masło. Po przestygnięciu dodajemy roztrzepane widelcem jajka oraz mleko. Łączymy suche i mokre składniki. Dodajemy odcedzone z wody rodzynki i i mieszamy całość. Masa nie musi być jednolita. Wystarczy kilka ruchów łyżką.
Na blasze układamy papilotki i napełniamy je ciastem.
Pieczemy 30 minut.
Dodaj komentarz