Szukasz pomysłu na oryginalne śniadanie? Ten przepis właśnie dla Ciebie. Muffinki ze szpinakiem i serem feta w mgnieniu oka znikną ze stołu.
Osób: 18
Czas: Do 1h
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze
Wegetariańskie
Nastawiamy piekarnik na 180 stopni C.
Szpinak podsmażamy na łyżce oliwy do momentu, aż zmięknie. Posypujemy solą. Odsączamy wodę i kroimy. Ser feta kroimy w kostkę. Do miski przesiewamy wszystkie suche składniki.
W drugiej misce roztrzepujemy jajka razem z pozostała oliwa oraz jogurtem naturalnym. Wlewamy rozczyn do suchych składników. Dodajemy szpinak i ser feta. Mieszamy. Ciasto nie musi być jednolite.
Formę na muffinki wykładamy papilotkami i wypełniamy farszem.
Pieczemy 20 minut.
Dodaj komentarz