Muffiny ze szpinakiem i fetą

Szukasz pomysłu na oryginalne śniadanie? Ten przepis właśnie dla Ciebie. Muffinki ze szpinakiem i serem feta w mgnieniu oka znikną ze stołu.

Osób: 18

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze

Wegetariańskie

Danie:

Osób: 18

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze

Wegetariańskie


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 3 garście świeżego szpinaku
  • 350 g maki pszennej
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • Szczypta soli
  • 2 jajka
  • 60 ml oliwy
  • 250 ml jogurtu naturalnego
  • 250 g sera feta

Przygotowanie

Krok 1

Nastawiamy piekarnik na 180 stopni C.



Krok 2

Szpinak podsmażamy na łyżce oliwy do momentu, aż zmięknie. Posypujemy solą. Odsączamy wodę i kroimy. Ser feta kroimy w kostkę. Do miski przesiewamy wszystkie suche składniki.



Krok 3

W drugiej misce roztrzepujemy jajka razem z pozostała oliwa oraz jogurtem naturalnym. Wlewamy rozczyn do suchych składników. Dodajemy szpinak i ser feta. Mieszamy. Ciasto nie musi być jednolite.



Krok 4

Formę na muffinki wykładamy papilotkami i wypełniamy farszem.



Krok 5

Pieczemy 20 minut.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.