Mus śmietankowy z mandarynkami

Prosty i szybki deser o letnim charakterze.

Danie: Deser

Osób: 4

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego

Ze śmietanką

Danie: Deser

Osób: 4

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego

Ze śmietanką


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • −500 ml szklanki śmietanki Łaciatej 30% (schłodzonej)
  • −15 g żelatyny
  • −75 g cukru pudru
  • −4 mandarynki

Przygotowanie

Krok 1 

Schłodzoną śmietankę Łaciatą ubijamy z cukrem pudrem. Rozrabiamy galaretkę zgodnie z instrukcją na opakowaniu.



Krok 2

Żelatynę namoczyć w 4 łyżkach wody. Następnie podgrzać do rozpuszczenia, ostudzić i dolać do ubitej śmietanki. Przelać do miseczek.



Krok 3

Mandarynki obrać, usunąć białe błonki i podzielić na cząstki.



Krok 4

Gotowe desery włożyć do lodówki na 2-3 godziny. Przed podaniem ozdobić mandarynkami.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.