Mus śmietankowy z mandarynkami

Prosty i szybki deser o letnim charakterze.

Danie: Deser

Osób: 4

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego

Ze śmietanką

Danie: Deser

Osób: 4

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego

Ze śmietanką


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 500 ml szklanki śmietanki UHT Łaciata 30%
  • 15 g żelatyny
  • 75 g cukru pudru
  • 4 mandarynki

Przygotowanie

Krok 1 

Schłodzoną śmietankę ubij z cukrem pudrem na sztywno. Rozrób galaretkę zgodnie z instrukcją na opakowaniu.



Krok 2

Żelatynę namocz w 4 łyżkach wody. Następnie podgrzej, aż do rozpuszczenia i ostudź. Dolej ubitej śmietanki. Wymieszaj. Przelej do miseczek.



Krok 3

Mandarynki obierz, usuń białe błonki i podziel na cząstki.



Krok 4

Gotowe desery włóż do lodówki na 2-3 godziny. Przed podaniem ozdób mandarynkami. Smacznego!



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.