Mus z białej czekolady

Idealne połączenie białej czekolady, borówek i pokruszonych ciasteczek.

Danie: Deser

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego

Ze śmietanką

Danie: Deser

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego

Ze śmietanką


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • − 100 g białej czekolady
  • − sok i skórka z jednej limonki
  • − 500 ml mocno schłodzonej śmietanki Łaciatej 36%
  • − około 250 g borówek
  • − kilka owsianych ciasteczek

Przygotowanie

Krok 1

Czekoladę kruszymy, rozpuszczamy w kąpieli wodnej wraz z sokiem z limonki, skórką startą z limonki oraz 100 ml śmietanki Łaciatej. Podgrzewamy do połączenia się składników, studzimy.



Krok 2

Pozostałą część śmietanki Łaciatej ubijamy na sztywno.



Krok 3

Stopniowo do ubitej śmietanki Łaciatej dodajemy masę czekoladową.



Krok 4

Do szklanek wkładamy pokruszone ciasteczka owsiane. Następnie układamy warstwę musu czekoladowego. Przed podaniem posypujemy borówkami.



Wskazówki

W ramach posypki możemy użyć również mlecznej czekolady.

Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.