Wielkanocna pascha

Danie: Deser

Osób: 4

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe

Fit

Danie: Deser

Osób: 4

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe

Fit


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Składniki

  • 1/2 kg twarogu Mlekpol,
  • 2 żółtka,
  • 3-4 łyżki cukru,
  • bakalie (rodzynki, kandyzowane pomarańcze, mieszanka keksowa),
  • orzechy

Przygotowanie

Krok 1

Żółtka wraz z cukrem utrzyj aż staną się białe, dodaj pokruszony twaróg i dalej ucieraj. Na koniec wsyp namoczone wcześniej rodzynki i pozostałe bakalie oraz posiekane orzechy. Całość delikatnie wymieszaj (najlepiej drewnianą łyżką).





Krok 2

Szklaną miseczkę wyłóż tetrową pieluchą, przełóż gotową masę serową, delikatnie zwiń i przyciśnij czymś bardzo ciężkim np słoikiem z wodą. Odstaw do lodówki na co najmniej 12 godzin. Jeśli wolisz, możesz wyłożyć samą masę serową, a bakaliami udekorować paschę później :)





Wyślij przepis

Zobacz także

Recipe image

Pyzy z mięsem


-/5

Powyżej 1h

Recipe image

Rocher


-/5

Powyżej 1h

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.