Połączenie dojrzałego mango i śmietany, podane w formie małego torciku. Idealny na specjalną okazję.
Osób: 4
Czas: Powyżej 1h
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Białko mleka krowiego
Ze śmietanką
Schłodzoną śmietankę Łaciatą ubijamy z cukrem pudrem.
Żelatynę namoczyć w 4 łyżkach wody, podgrzać do rozpuszczenia. Następnie ostudzić i dolać do ubitej śmietanki Łaciatej.
Mango myjemy, obieramy i kroimy na małe kawałki. ½ porcji miksujemy blenderem, dodajemy do ubitej śmietanki Łaciatej i mieszamy. Przekładamy do foremek.
Desery wkładamy do lodówki na 2-3 godziny. Przed podaniem wyjmujemy z foremek, na wierzch kładziemy kawałki świeżego mango.
Najlepiej do deseru używać silikonowych foremek.
Dodaj komentarz