Mus z mango à la torcik

Połączenie dojrzałego mango i śmietany, podane w formie małego torciku. Idealny na specjalną okazję.

Osób: 4

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego

Ze śmietanką

Danie:

Osób: 4

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego

Ze śmietanką


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • −500 ml szklanki śmietanki Łaciatej 30% (schłodzonej)
  • −15 g żelatyny
  • −75 g cukru pudru
  • −1 dojrzałe mango

Przygotowanie

Krok 1

Schłodzoną śmietankę Łaciatą ubijamy z cukrem pudrem.



Krok 2

Żelatynę namoczyć w 4 łyżkach wody, podgrzać do rozpuszczenia. Następnie ostudzić i dolać do ubitej śmietanki Łaciatej.



Krok 3

Mango myjemy, obieramy i kroimy na małe kawałki. ½ porcji miksujemy blenderem, dodajemy do ubitej śmietanki Łaciatej i mieszamy. Przekładamy do foremek.



Krok 4

Desery wkładamy do lodówki na 2-3 godziny. Przed podaniem wyjmujemy z foremek, na wierzch kładziemy kawałki świeżego mango.



Wskazówki

Najlepiej do deseru używać silikonowych foremek.

Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.