Dodatek orzeźwiającej mięty do czekoladowych muffinek sprawia, że smakują one bardzo wyjątkowo. Wspaniały smak babeczek umili każde spotkanie z przyjaciółmi.
Danie: Podwieczorek
Osób: 12
Czas: Do 1h
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze
Ze śmietanką
Nagrzewamy piekarnik do 200°C.
Przygotowujemy ciasto. Do jednej miski przesiewamy wszystkie suche składniki. W drugiej misce umieszczamy wszystkie mokre składniki. Przy pomocy łyżki łączymy wszystko.
Ciasto umieszczamy w foremkach na muffinki i pieczemy 20 minut.
Gdy nasze muffiny się pieką przygotowujemy krem czekoladowy. Czekoladę łamiemy na drobne kawałki i rozpuszczamy w kąpieli wodnej. W misce ucieramy masło, dodajemy przesiany cukier puder i dolewamy śmietankę Łaciatą. Na koniec dodajemy roztopioną i przestudzoną czekoladę. Całość ucieramy na jednolitą masę
Ozdabiamy nasze muffiny kremem czekoladowym oraz listkami świeżej mięty.
Dodaj komentarz
2 opublikowane komentarze
bietka
Opublikowany: 2017-12-17 19:24:00
Prezentują się bardzo smakowicie, koniecznie muszę je zrobić :)
OdpowiedzBożena Kujawska
Opublikowany: 2018-12-31 13:10:00
Wspaniałe ! a ta czekolada, to marzenie...
Odpowiedz