Grillowany ananas w miodzie

Grillowany ananas to pyszna przekąska, którą przygotujesz w kilka minut. Może stanowić dodatek do mięsa. To pyszna i szybka przekąska dla każdego.

Danie: Podwieczorek

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Danie: Podwieczorek

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

4.00/5

Oceń przepis

Ocena

4.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 1 ananas (lub 2 puszki ananasa)
  • Mały słoiczek miodu
  • Koperek
  • Cynamon
  • 1 papryczka chili
  • 1 limonka

Przygotowanie

Krok 1

Zanim zaczniemy grillować ananasa musimy zrobić do niego marynatę. Jej głównym składnikiem będzie miód, wlewamy go do miseczki (do połowy wysokości), dodajemy do niego cynamon, drobno posiekaną papryczkę chili i koperek. Wszystko zalewamy świeżo wyciśniętym sokiem z połowy limonki.



Krok 2

Kiedy marynata jest już gotowa, kroimy ananasa w grubsze plasterki (lub wyciągamy je z puszki, nie płuczemy z soku) i wkładamy do marynaty na około 30-40 minut.



Krok 3

Po upływie tego czasu wstawiamy ananasy na grillową patelnię i smażymy około 5 minut co chwilę obracając.



Wskazówki

Najlepiej wstawić owoce do marynaty nieco wcześniej, zaoszczędzimy czas przy robieniu sałatki, bo nie będziemy musieli czekać, aż przejdzie smakiem. Jeśli nie lubimy zbyt ostrych potraw, z papryczki chili usuwamy nasiona przed posiekaniem.

Dodaj komentarz

2 opublikowane komentarze

JoannaS

Opublikowany: 2017-12-07 13:28:00

Prosty i szybki przepis, grillowany ananas smakuje świetnie.

Odpowiedz

support

Opublikowany: 2017-12-15 09:07:00

Dzięki!

Załącznik 0

Odpowiedz

Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.