Nachos z mieloną wołowiną i serem

5.00
Oceń przepis:
Czas

Do 30 min

Poziom trudności

Łatwe

Porcje

6

Alergeny pokarmowe:

Białko mleka krowiego Gluten

Składniki

Składniki:

500 g wołowego mięsa mielonego

4 obrane ząbki czosnku

1 obrana cebula

½ zielonej papryki

½ łyżeczki chilli

1 łyżeczka czosnku granulowanego

1 łyżeczka soli

1 paczka nachos

½ papryczki jalapeno

150 g mieszanki serów

2 łyżki oleju

1 łyżeczka pieprzu

Przygotowanie

Krok 1
  • Wołowinę doprawiamy solą, pieprzem, czosnkiem granulowanym i chilli. Podsmażamy na patelni.
Krok 2
  • Papryki, cebulę i czosnek kroimy w cienkie plasterki.
Krok 3
  • Nagrzewamy piekarnik do 260°C. W formie do pizzy układamy nachosy, na które nakładamy ½ porcji wołowiny, ½ porcji papryki z cebulą i czosnkiem oraz ½ porcji mieszanki serowej. Następnie układamy drugą, podobną warstwę i pieczemy do roztopienia sera (ok. 5-7 minut). Podajemy na ciepło.

Komentarze

Opublikowane komentarze: 0