Kanapka z rostbefem

Jest to kanapka z domową wędliną. Możemy rostbef doprawić według uznania, może być bardziej ziołowy albo tak jak w przepisie, bez dodatkowych aromatów. Kanapka z soczystą wołowiną to dobry pomysł na śniadanie nie tylko w domu, ale także na drogę.

Danie: Śniadanie

Osób: 2

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten

Danie: Śniadanie

Osób: 2

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 200 g rostbefu
  • 1 łyżka oliwy
  • 1 łyżeczka soli
  • 1 łyżeczka pieprzu
  • 4 plasterki sera
  • 4 liście sałaty
  • 4 kromki ulubionego pieczywa albo 2 ciabaty
  • Masło Łaciate do posmarowania chleba

Przygotowanie

Krok 1

Rostbef marynujemy, czyli nacieramy oliwą, solą i pieprzem. Odstawiamy na jakieś 20–30 minut.



Krok 2

Patelnię grillową rozgrzewamy i kładziemy kawałek rostbefu w temp. pokojowej na patelnię. Smażymy tak długo, jak bardzo wysmażone mięso lubimy (najlepsze jest średnio wysmażone). Na każdy 1 cm grubości przypada 1 minuta smażenia z każdej strony. Gotowy rostbef odkładamy na jakieś 10 minut, nie kroimy, bo wtedy straci swoją soczystość.



Krok 3

Po upłynięciu czasu. Kroimy rostbef w cienkie plastry. Kromki chleba smarujemy masłem. Na dwóch kanapkach układamy po równo mięsa, plasterki sera oraz sałaty. Przykrywamy kanapki od góry posmarowanym chlebem i podajemy.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.