Jest to kanapka z domową wędliną. Możemy rostbef doprawić według uznania, może być bardziej ziołowy albo tak jak w przepisie, bez dodatkowych aromatów. Kanapka z soczystą wołowiną to dobry pomysł na śniadanie nie tylko w domu, ale także na drogę.
Danie: Śniadanie
Osób: 2
Czas: Do 1h
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten
Rostbef marynujemy, czyli nacieramy oliwą, solą i pieprzem. Odstawiamy na jakieś 20–30 minut.
Patelnię grillową rozgrzewamy i kładziemy kawałek rostbefu w temp. pokojowej na patelnię. Smażymy tak długo, jak bardzo wysmażone mięso lubimy (najlepsze jest średnio wysmażone). Na każdy 1 cm grubości przypada 1 minuta smażenia z każdej strony. Gotowy rostbef odkładamy na jakieś 10 minut, nie kroimy, bo wtedy straci swoją soczystość.
Po upłynięciu czasu. Kroimy rostbef w cienkie plastry. Kromki chleba smarujemy masłem. Na dwóch kanapkach układamy po równo mięsa, plasterki sera oraz sałaty. Przykrywamy kanapki od góry posmarowanym chlebem i podajemy.
Dodaj komentarz