Składniki:

  • 1 kg cielęciny na pieczeń
  • 3 łyżki estragonu
  • 10 łyżek oleju
  • 1 łyżeczka cukru
  • 1 łyżeczka soli
  • 1 łyżeczka pieprzu
  • 1 szklanka czerwonego wina
  • 1 szklanka wody

Przygotowanie

Krok 1

4 łyżki oleju dokładnie mieszamy z estragonem. Tak otrzymaną marynatą smarujemy mięso. Obsypujemy cukrem i odkładamy na 12 godzin do lodówki.



Krok 2

Mięso smażymy z każdej strony na 6 łyżkach rozgrzanego oleju, a następnie dolewamy wino i wodę, po czym dusimy pod przykryciem.



Krok 3

Gdy pieczeń będzie miękka, doprawiamy powstały sos solą i pieprzem.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.