Nadzienie do hamburgerów

Danie: Kolacja, Obiad

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Danie: Kolacja, Obiad

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 450 g mielonej wołowiny
  • 3 ½ szklanki bulionu wołowego
  • 1 szklanka makaronu
  • 1 ½ szklanki sera Złoty Mazur w plastrach
  • ½ szklanki żółtej cebuli
  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego
  • 1 łyżka ketchupu
  • ½ łyżeczki czosnku w proszku
  • ½ łyżeczki chili w proszku
  • ½ łyżeczki soli
  • ¼ łyżeczki papryki słodkiej
  • ¼ łyżeczki czarnego pieprzu

Przygotowanie

Krok 1

Cebulę obierz i pokrój w małą kostkę.



Krok 2

Podsmaż wołowinę z cebulą na rozgrzanej patelni. Odlej tłuszcz.



Krok 3

Dodaj koncentrat, ketchup i przyprawy. Gotuj przez ok. 2 minuty.



Krok 4

Dodaj bulion i makaron. Gotuj do miękkości makaronu.Mieszaj od czasu do czasu.



Krok 5

Dodaj starty ser i mieszaj do rozpuszczenia. Smacznego!



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.