Nadziewane patisony

Autor:

Monika Och

Z patisona ucinamy górę i go wydrążamy. Mięso mieszamy z ugotowanym ryżem i jajkiem. Doprawiamy solą pieprzem i ziołami Faszerujemy patisony nadzieniem. Zapiekamy ok.35-45 min w 180 stopniach , pod koniec pieczenia na każdy patison kładziemy plaster sera żółtego. Podawać na ciepło.

Danie: Obiad

Osób: 2

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Jajko kurze

Danie: Obiad

Osób: 2

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Jajko kurze


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 5 średnich patisonów
  • 500 g mięsa mielonego
  • 100 g ugotowanego ryżu
  • Cebula
  • 1 jajko
  • 100 g sera żółtego
  • Zioła prowansalskie
  • Pieprz
  • Sól

Przygotowanie

Krok 1

Z patisona ucinamy górę i go wydrążamy.



Krok 2

Mięso mieszamy z ugotowanym ryżem i jajkiem. Doprawiamy solą pieprzem i ziołami



Krok 3

Faszerujemy patisony nadzieniem.



Krok 4

Zapiekamy ok.35-45 min w 180°C , pod koniec pieczenia na każdy patison kładziemy plaster sera żółtego.



Krok 5

Podawać na ciepło.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.