Ekspresowe ciasteczka orzechowe rodem ze Stanów Zjednoczonych. Do ich wykonania potrzebne są tylko 3 składniki! Prawdziwa gratka dla miłośników orzechów arachidowych. Zawsze się udają, warto mieć ten przepis pod ręką na wypadek niezapowiedzianej wizyty gości. Po upieczeniu ciasteczka są miękkie, ale szybko twardnieją.
Danie: Deser
Osób: 6
Czas: Do 30 min
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Jajko kurze, Orzechy
Wegetariańskie
Bez glutenu
Bez laktozy
Piekarnik nagrzać do 180°C.
Wszystkie składniki zmiksować do otrzymania gładkiej konsystencji.
Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia. Z masy formować kulki wielkości orzecha włoskiego i kłaść je na blaszkę, zachowując spore odstępy pomiędzy (ciastka rozpłyną się na boki). Następnie każdą kulkę lekko spłaszczyć widelcem.
Ciasteczka wstawić do piekarnika i piec około 12 minut. Ostudzić na kratce.
Dodaj komentarz