Najprostsze ciasteczka z masła orzechowego

Ekspresowe ciasteczka orzechowe rodem ze Stanów Zjednoczonych. Do ich wykonania potrzebne są tylko 3 składniki! Prawdziwa gratka dla miłośników orzechów arachidowych. Zawsze się udają, warto mieć ten przepis pod ręką na wypadek niezapowiedzianej wizyty gości. Po upieczeniu ciasteczka są miękkie, ale szybko twardnieją.

Danie: Deser

Osób: 6

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Jajko kurze, Orzechy

Wegetariańskie

Bez glutenu

Bez laktozy

Danie: Deser

Osób: 6

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Jajko kurze, Orzechy

Wegetariańskie

Bez glutenu

Bez laktozy


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Składniki:

  • - 200 g masła orzechowego (gładkiego lub z kawałkami orzechów),
  • - 130 g cukru trzcinowego,
  • - 1 jajko

Przygotowanie

Krok 1

Piekarnik nagrzać do 180°C.



Krok 2

Wszystkie składniki zmiksować do otrzymania gładkiej konsystencji.



Krok 3

Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia. Z masy formować kulki wielkości orzecha włoskiego i kłaść je na blaszkę, zachowując spore odstępy pomiędzy (ciastka rozpłyną się na boki). Następnie każdą kulkę lekko spłaszczyć widelcem.



Krok 4

Ciasteczka wstawić do piekarnika i piec około 12 minut. Ostudzić na kratce.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.