Eton Mess

Danie: Deser

Osób: 4

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Truskawki

Ze śmietanką

Danie: Deser

Osób: 4

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Truskawki

Ze śmietanką


Ocena

3.00/5

Oceń przepis

Ocena

3.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 600 g truskawek
  • 1 łyżka cukru pudru
  • 2 łyżki syropu lub dżemu truskawkowego
  • 500 ml śmietanki kremówki Łaciata 36%
  • Kilka gotowych bez

Przygotowanie

Krok 1

Truskawki myjemy, pozbywamy się szypułki i kroimy na mniejsze kawałki. Przekładamy do miski i zasypujemy cukrem pudrem, syropem lub dżemem i odstawiamy.



Krok 2

Schłodzoną śmietanę ubijamy na sztywno.



Krok 3

Bezy kruszymy na mniejsze części.



Krok 4

Pucharki, w których będziemy serwować deser chłodzimy w lodówce.



Krok 5

¾ truskawek mieszamy z bitą śmietaną.



Krok 6

Nakładamy masę do pucharków przekładając warstwami bezy i pozostałą częścią truskawek.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.