Naleśniki są bardzo łatwym w wykonaniu posiłkiem. Jeśli dodamy do nich łososia – będą nie tylko sycące, ale i pożywne.
Danie: Kolacja
Osób: 4
Czas: Do 1h
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze
Przygotowujemy nadzienie. Brokuł dokładnie myjemy, dzielimy na różyczki, a następnie gotujemy w lekko osolonej wodzie, aż staną się miękkie. Odcedzamy brokuły i rozgniatamy widelcem z serem topionym. Na oliwie szklimy cebulę. Dodajemy pokrojone w kostkę filety łososia i lekko podduszamy. Po zdjęciu z ognia dodajemy szczyptę soli i pieprzu do smaku. Mieszamy cały farsz.
Nastawiamy piekarnik na 180 stopni C. Miksujemy mąkę, jajko, mleko, wodę gazowaną i odrobinę soli. Przygotowane ciasto rozlewamy równomiernie na patelni z dodatkiem masła. Naleśniki podsmażamy z obu stron do uzyskania barwy złocistej i odkładamy na talerz.
Naleśniki smarujemy farszem, zwijając w rulony. Tak przygotowane naleśniki układamy w naczyniu żaroodpornym, posypujemy serem żółtym. Pieczemy około 15-20 minut w temperaturze 180 stopni.
Dodaj komentarz