Domowej roboty pasztet z wątróbek w wersji bez pieczenia, przygotowuje się niezwykle łatwo. To ciekawa alternatywa dla kupnych wyrobów, do jakości których nie zawsze mamy zaufanie.
Danie: Kolacja
Osób: 4
Czas: Do 1h
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Białko mleka krowiego, Jajko kurze
Ze śmietanką
Cebulę i jabłko obieramy i kroimy w kostkę.
Na rozgrzanym oleju przesmażamy wątróbkę, przez 3-5 minut. Dorzucamy cebulę a gdy się zeszkli, jabłka. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Przestudzoną wątróbkę blendujemy, dodajemy do niej ugotowane żółtka, masło i śmietanę. Blendujemy ponownie, aż masa stanie się gładka i jednolita.
Doprawiamy do smaku i przekładamy pasztet do słoiczków, które szczelnie zamykamy.
Dodaj komentarz