Naleśniki z musem rabarbarowym

Danie: Podwieczorek, Deser, Obiad

Osób: 2

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze

Ze śmietanką

Danie: Podwieczorek, Deser, Obiad

Osób: 2

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze

Ze śmietanką


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Ciasto naleśnikowe:

  • 200 ml mleka Łaciate,
  • 1/2 szklanki mąki,
  • 1 jajko,
  • 1 łyżeczka cukru,
  • szczypta proszku do pieczenia,
  • 1 łyżka oleju,
  • olej do smażenia

Mus rabarbarowy:

  • 2 łodygi rabarbaru,
  • 4 łyżki cukru,
  • woda

Bita śmietana:

  • 200 ml śmietanki Łaciata 30%,
  • 1 cukier waniliowy

Przygotowanie

Krok 1

Rabarbar myjemy i zdejmujemy skórkę, myjemy i kroimy. Do małego garnka wlewamy trochę wody na dno i wkładamy rabarbar, dosypujemy cukier i gotujemy mus cały czas mieszamy.



Krok 2

Wszystkie składniki na ciasto naleśnikowe wkładamy do miski i miksujemy.



Krok 3

Śmietanę ubijamy z cukrem waniliowym.



Krok 4

Na rozgrzanym oleju smażymy naleśniki.



Krok 5

Na naleśniku kładziemy łyżkę ubitej śmietany i łyżkę musu, zwijamy. Przekładamy na talerz.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.