Tosty francuskie to pyszne śniadanie na słodko. Idealnie pasują do porannej kawy. Dodadzą sił, aby z energią rozpocząć dzień.
Danie: Śniadanie
Osób: 4
Czas: Do 15 min
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze
Ze śmietanką
Bułkę kroimy w grubsze kromki. Jajka rozbijamy do miski i roztrzepujemy. Dodajemy mleko i cukier, roztrzepujemy.
Na patelnię dodajemy masło i rozgrzewamy. Wkładamy kromki do jajka z mlekiem i moczymy. Jak masło się rozgrzeje zmniejszamy lekko ogień, wkładamy 4-5 namoczonych kromek bułki i smażymy około 2 minuty. Przekładamy na drugą stronę i smażymy kolejne 2 minuty. Tosty mają być zrumienione. Odkładamy już usmażone na ręcznik papierowy aby usunąć nadmiar tłuszczu.
Schłodzoną śmietankę Łaciatą ubijamy na sztywno. Banana kroimy w plastry. Tosty podajemy posypane cukrem pudrem, z plastrami banana oraz ubitą śmietanką Łaciatą.
Dodaj komentarz