Wampirze ciacho

Wampirze ciacho do schrupania, jesienią w sam raz! Prosty deser, który przygotujesz w kilka minut.

Danie: Deser

Osób: 10

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten

Ze śmietanką

Danie: Deser

Osób: 10

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten

Ze śmietanką


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • •opakowanie ciastek czekoladowych (okrągłych)
  • •200 ml śmietanki Łaciatej 30% (schłodzonej)
  • •100 g świeżej żurawiny
  • •20 ml sosu truskawkowego

Przygotowanie

Krok 1 

Dobrze schłodzoną śmietankę Łaciatą ubijamy na sztywno.



Krok 2

Ciastka wyjmujemy z opakowania, przekładamy ubitą śmietanką Łaciatą formując otwartą paszczę.



Krok 3

Umytą żurawinę układamy na wampirzych ciastkach jako oczy.



Krok 4

Gotowe potworki wykładamy na talerz. Polewamy sosem truskawkowym.



Wskazówki

Aby śmietanka się ubiła, powinna być dobrze schłodzona.

Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.