Jajka faszerowane pistacjami

Autor:

Kasia Pichci

Danie: Śniadanie

Osób: 2

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze

Ze śmietanką

Danie: Śniadanie

Osób: 2

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze

Ze śmietanką


Ocena

3.00/5

Oceń przepis

Ocena

3.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 2 jajka
  • 10-14 szt. obranych pistacji
  • 1 łyżka śmietany Łaciata 30%
  • 1 jajko surowe
  • Bułka tarta
  • Sól, pieprz

Przygotowanie


Jajka gotujemy na twardo, obieramy, tniemy na pół, wyciągamy żółtka. Przekładamy do miseczki, dodajemy pistacje oraz śmietanę i doprawiamy(konsystencja ma być jak przy jajkach faszerowanych). Napełniamy dziurę masą. Obtaczamy w jajku i tartej bułce. Smażymy z dwóch stron na złoto w głębokim oleju.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.