Osób: 3
Czas: Do 30 min
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze
Ze śmietanką
Składniki na ciasto wsypać/wlać do wysokiego naczynia i zmiksować je na gładkie ciasto. Usmażyć naleśniki i ostawić do przestygnięcia, aby były bardziej plastyczne.
Cebulę pokroić w dość drobną kostkę, czosnek przecisnąć przez praskę lub drobniutko posiekać.
Rozgrzać na patelni oliwę, wrzucić cebulę razem z czosnkiem i smażyć, aż cebula stanie się lekko szklista.
Dodać tuńczyka oraz śmietanę, przyprawić świeżo zmielonym pieprzem, wymieszać. Dusić przez chwilę.
Dodać ser gorgonzola pokrojony w kostkę, wymieszać i zdjąć patelnię z ognia.
Nakładać farsz na naleśniki, składać na cztery części.
Rozpuścić na patelni masło i podsmażyć naleśniki z obu stron, aż się zarumienią. Nałożyć na talerze. Na każdy naleśnik nałożyć łyżkę jogurtu naturalnego i posypać go papryką słodką.
Dodaj komentarz