Danie: Obiad
Osób: 3
Czas: Do 1h
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze
Wegetariańskie
Mleko zmiksować z mąką, jajkiem, szczyptą soli i olejem, odłożyć na pół godziny. Następnie usmażyć cienkie naleśniki.
Na patelni rozgrzać olej, zeszklić posiekaną cebulę, dodać starte na tarce pieczarki, podsmażyć, ostudzić. Ugotowane ziemniaki przemielić w maszynce, dodać pokruszony ser, cebulę z pieczarkami, przyprawić do smaku solą i pieprzem, wymieszać.
Usmażone naleśniki posmarować przygotowanym farszem. Założyć oba boki do środka i zrolować.
Panierować w roztrzepanym jajku i pokruszonych płatkach kukurydzianych, wymieszanymi z bułką tartą.
Zrumienić ze wszystkich stron na rozgrzanym oleju. Włożyć na papierowy ręcznik, osączyć.
Naleśniki podawać z czerwonym barszczem lub sosem pieczarkowym.
Dodaj komentarz