Zupa warzywna z fasolą i kukurydzą

Danie: Zupy, Obiad

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Soja

Danie: Zupy, Obiad

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Soja


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 30 dag mięsa wieprzowego z kością
  • 3 ziemniaki
  • 1 marchewka
  • 1 pietruszka
  • 0,4 selera
  • 0,5 cebuli czerwonej
  • 0,5 cebuli białej
  • 0,5 puszki czerwonej fasoli
  • 0,5 puszki kukurydzy konserwowej
  • 3 liście laurowe
  • Natka pietruszki
  • Sól do smaku
  • Pieprz do smaku
  • Sos sojowy do smaku

Przygotowanie

Krok 1

Umyte mięso włożyć do garnka, wlać 2 l wody, dodać liście laurowe i odrobinę soli, gotować do miękkości mięsa.





Krok 2

Ziemniaki obrać, pokroić w kostkę. Obraną marchewkę, pietruszkę i seler zetrzeć na tarce o dużych oczkach.





Krok 3

Zalać wywarem z mięsa, przykryć i gotować. Po 10 minutach gotowania wsypać posiekaną cebulę, gotować do miękkości ziemniaków.





Krok 4

Jedną chochelkę zupy z miękkimi warzywami zmiksować, połączyć z pozostałą zupą, dodać obrane od kości mięso, osączoną fasolę i kukurydzę, zagotować. Przyprawić do smaku solą, pieprzem i sosem sojowym. Przed podaniem posypać posiekaną natką pietruszki.





Wskazówki

Zupę podawać z pieczywem.

Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.