Niezwykła jajecznica z krewetkami i szczypiorkiem

Jajecznica z krewetkami i szczypiorkiem jest niezwykle smaczna, sycąca i zdrowa. Zawiera dużo białka i składników odżywczych. Idealna potrawa na śniadanie.

Danie: Śniadanie

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Jajko kurze, Skorupiaki

Ze śmietanką

Danie: Śniadanie

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Jajko kurze, Skorupiaki

Ze śmietanką


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 6 jajek
  • 250 g krewetek
  • 1 pęczek szczypioru
  • 2 łyżki masła
  • 1 łyżeczka pieprzu
  • 1 łyżeczka soli
  • 1 łyżka Śmietanki Łaciatej 18%

Przygotowanie

Krok 1

Krewetki rozmrażamy w zimnej wodzie przez kilka minut. Następnie wyjmujemy je z wody i posypujemy solą oraz pieprzem. Roztapiamy masło i wrzucamy krewetki. Smażymy przez 2-3 minut. Po ich podsmażeniu dodajemy roztrzepane jajka, Śmietankę Łaciatą i dokładnie mieszamy.



Krok 2

Gdy jajecznica jest już prawie gotowa, dodajemy do niej pokrojony szczypior, mieszamy i podajemy.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.