Ogórek faszerowany serkiem z bazylią

Autor:

Ania321

Osób: 2

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten

Danie:

Osób: 2

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten


Ocena

4.50/5

Oceń przepis

Ocena

4.50/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 1 ogórek sałatkowy
  • 1 opakowanie serka wiejskiego
  • Kilka listków bazylii świeżej
  • 1 łyżka otrębów pszennych
  • Sól
  • Pieprz

Przygotowanie

Krok 1

Ogórek obrać, przekroić wzdłuż i delikatnie wydrążyć miąższ za pomocą łyżeczki. Oprószyć środek ogórka solą i pieprzem.



Krok 2

Do miseczki wyłożyć serek wiejski. Dodać pokrojony miąższ ogórka, posiekaną bazylię oraz otręby pszenne. Wymieszać.



Krok 3

Przyprawić do smaku solą i świeżo zmielonym pieprzem.



Krok 4

Jeszcze raz wymieszać i nałożyć serek do wydrążonych połówek ogórka.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.