Aromatyczny kurczak z piekarnika

Autor:

Śnieżynka

Danie: Obiad

Osób: 2

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe

Danie: Obiad

Osób: 2

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

3.00/5

Oceń przepis

Ocena

3.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 1 tuszka kurczaka
  • 3 goździki
  • 1 łyżka posiekanej szałwii
  • 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
  • 1 łyżeczka posiekanego rozmarynu
  • Sól
  • Pieprz

Przygotowanie

Krok 1

Całą tuszkę z kurczaka dokładnie umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem.



Krok 2

Natkę pietruszki, szałwię i rozmaryn wymieszać z solą, rozetrzeć, połączyć ze zmielonymi goździkami.



Krok 3

Mięso oprószyć pieprzem, natrzeć przyprawami wewnątrz i zewnątrz, włożyć do rękawa do pieczenia mięsa lub ułożyć w naczyniu żaroodpornym i szczelnie zawinąć folią aluminiową. Włożyć do nagrzanego piekarnika i piec około 1 godziny w temperaturze 190°C.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.