Ogórki z papryką i rzodkiewką

Autor:

Śnieżynka

Osób: 2

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego

Wegetariańskie

Ze śmietanką

Danie:

Osób: 2

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego

Wegetariańskie

Ze śmietanką


Ocena

3.00/5

Oceń przepis

Ocena

3.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • ½ zielonego ogórka
  • ½ papryki czerwonej
  • ½ papryki zielonej
  • 3-4 rzodkiewki
  • ½ jabłka
  • 1 łyżeczka soku z cytryny
  • Sól
  • Ocet winny
  • Śmietana Łaciata 18%

Przygotowanie

Krok 1

Ogórki obrać i zetrzeć na tarce w cienkie plasterki, wymieszać z odrobiną soli, gdy puszczą sok, odcisnąć.



Krok 2

Z umytej papryki usunąć gniazda nasienne, pokroić w słupki.



Krok 3

Rzodkiewkę umyć i zetrzeć na tarce lub pokroić w plasterki.



Krok 4

Jabłko ze skórką posiekać, skropić sokiem z cytryny.



Krok 5

Wszystkie przygotowane składniki włożyć do miski, doprawić do smaku octem winnym, solą i białym pieprzem, wymieszać.



Krok 6

Przełożyć do salaterki, na środku ułożyć kleks ze śmietany, podawać.



Wskazówki

Surówkę podawać jako dodatek do obiadu.

Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.