Brukiew z marchewką do obiadu

Danie: Obiad

Osób: 1

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten

Wegetariańskie

Danie: Obiad

Osób: 1

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten

Wegetariańskie


Ocena

4.00/5

Oceń przepis

Ocena

4.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 0,5 kg marchewki
  • 0,5 kg brukwi
  • 3-5 dag masła Łaciate
  • 2 łyżki wody
  • 2 łyżeczki mąki pszennej
  • Sól do smaku
  • Sok z cytryny do smaku

Przygotowanie

Krok 1

Marchewkę i brukiew obrać, pokroić w kostkę. Wsypać do garnka, zalać niewielką ilością wody, dodać odrobinę soli, przykryć i gotować.





Krok 2

Z warzyw ugotowanych na pół miękko usunąć przykrywkę i odparować. Do miękkiej marchewki z brukwią włożyć surowe masło. Mąkę z wodą dokładnie wymieszać rózgą tak, aby nie było grudek. Połączyć z miękkimi warzywami, wymieszać, zagotować. Przyprawić do smaku solą i sokiem z cytryny.





Wskazówki

Brukiew z marchewką podajemy na ciepło.

Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.