Przepyszna zupa, której koniecznie musisz spróbować! Bardzo aromatyczna. Nie ma sobie równych! Idealna zarówno na co dzień, jak i od święta.
Danie: Zupy
Osób: 2
Czas: Powyżej 1h
Poziom trudności: Średnie
Wegetariańskie
Fit
Paprykę myjemy, usuwamy gniazda nasienne, smarujemy oliwą, posypujemy ziołami prowansalskimi i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 200 stopni na ok. 30 minut.
Po tym czasie do papryki dodajemy zawinięte w folię aluminiową ząbki czosnku i tymianek. Pieczemy jeszcze 20 minut, po czym wyłączamy piekarnik i zostawiamy w nim paprykę na jeszcze 30 minut.
Ściągamy skórkę z papryki i kroimy ją w kostkę. Czosnek drobno kroimy. Paprykę zalewamy bulionem, dodajemy czosnek, tymianek i przyprawy i gotujemy ok. 15 minut.
Całość dokładnie blendujemy.
Dodaj komentarz