Omlet

5.00
Oceń przepis:

Autor przepisu:

Aneta Gwiner

Czas

Do 15 min

Poziom trudności

Łatwe

Porcje

1

Alergeny pokarmowe:

Białko mleka krowiego Gluten Jajko kurze

Składniki

Składniki:

Jajka 2

Mąka 2 łyżki

Mleko 2

Woda gazowana 2 łyżki

Cukier

2 łyżki śmietana 36%

1 jabłko łąckie

1 kiwi

5 borówek

Przygotowanie

Krok 1
  • Ubić białka na sztywno. Dodać wodę i odrobinę mleka. Ubić.        
Krok 2
  • Dodać żółtka z cukrem i delikatnie wymieszać.
Krok 3
  • Żeby omlet miał chrupiącą skórkę smaż omlet na małym ogniu najlepiej na nieteflonowej patelni.
Krok 4
  • Ubijamy bitą śmietanę na sztywno. Bitą śmietanę wykładamy na talerz i smarujemy nią jabłko, kiwi pokrojone w kostkę oraz borówki.
Krok 5
  • Dodatkowo omlet możemy podać z dżemem.

Komentarze

Opublikowane komentarze: 0