Ubić białka na sztywno. Dodać wodę i odrobinę mleka. Ubić. Dodać żółtka z cukrem i delikatnie wymieszać. Żeby omlet miał chrupiącą skórkę smaż omlet na małym ogniu najlepiej na nieteflonowej patelni. Ubijamy bitą śmietanę na sztywno. Bitą śmietanę wykładamy na talerz i posypujemy nią jabłko kiwi pokrojone w kostkę oraz borówki. Dodatkowo omlet możemy podać z dżemem
Danie: Śniadanie
Osób: 1
Czas: Do 15 min
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze
Ze śmietanką
Ubić białka na sztywno. Dodać wodę i odrobinę mleka. Ubić.
Dodać żółtka z cukrem i delikatnie wymieszać.
Żeby omlet miał chrupiącą skórkę smaż omlet na małym ogniu najlepiej na nieteflonowej patelni.
Ubijamy bitą śmietanę na sztywno. Bitą śmietanę wykładamy na talerz i smarujemy nią jabłko, kiwi pokrojone w kostkę oraz borówki.
Dodatkowo omlet możemy podać z dżemem.
Dodaj komentarz