Placuszki bananowe z owocami sezonowymi

Autor:

mama.nat.alka

Danie: Śniadanie, Podwieczorek, Deser

Osób: 2

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten

Wegetariańskie

Fit

Danie: Śniadanie, Podwieczorek, Deser

Osób: 2

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten

Wegetariańskie

Fit


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 1 dojrzały banan,
  • 1 łyżka naturalnego serka puszystego Łaciaty,
  • 1 łyżka mąki pszennej

Przygotowanie

Krok 1

Pokrój w plasterki banana, następnie zgnieć je widelcem. Dodaj serek i mąkę i dobrze wymieszaj.



Krok 2

Na dobrze rozgrzanej, suchej patelni łyżka uformuj małe placuszki i smaż po dwóch stronach aż się zarumienią.



Krok 3

Usmażone placuszki połóż na talerz, udekoruj sezonowymi owocami.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.