Omlet z kurczakiem, ziemniakami, boczkiem i żółtym serem

Nietypowe podanie omletu, które jednak posmakuje każdemu, zwłaszcza miłośnikom zapiekanki ziemniaczanej. Świetnie smakuje polany ketchupem.

Danie: Śniadanie

Osób: 2

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Jajko kurze

Danie: Śniadanie

Osób: 2

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Jajko kurze


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 8 jajek
  • 4 ziemniaki
  • 200 g boczku
  • 1 filet z kurczaka
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 łyżki oleju
  • ½ łyżeczki soli
  • 1 łyżeczka przyprawy do kurczaka
  • 100 g żółtego sera
  • Ketchup

Przygotowanie

Krok 1

Pierś z kurczaka myjemy i kroimy w drobną kostkę, następnie przyprawiamy przyprawą do kurczaka i obsmażamy na złoto. Dodajemy pokrojony w kostkę boczek i razem podsmażamy.



Krok 2

Ziemniaki kroimy w cienkie plasterki i dodajemy do kurczaka. Chwilę razem podsmażamy, aby ziemniaki nie były surowe.



Krok 3

Jajka roztrzepujemy, dodajemy do nich żółty ser pokrojony w kostkę i wylewamy całość na patelnię z kurczakiem, boczkiem i ziemniakami. Następnie przyprawiamy solą. Dodajemy również przeciśnięty przez praskę czosnek.



Krok 4

Smażymy całość tak, aby omlet się ściął, a ser rozpuścił. Podajemy z ketchupem.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.