Omlet z pomidorkami koktajlowymi, fetą oraz bazylią

Lekki omlet, który idealnie sprawdzi się na pierwsze śniadanie. Jest sycący i zdrowy. Pomidorki koktajlowe dodają koloru, feta charakteru, a świeża bazylia niesamowitego aromatu.

Danie: Śniadanie

Osób: 1

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Jajko kurze

Danie: Śniadanie

Osób: 1

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Jajko kurze


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki

  • - 2 jajka
  • - 6 pomidorków koktajlowych
  • - 30 g sera feta
  • - 1 łyżka masła
  • - 8 listków świeżej bazylii
  • - 1/3 łyżeczki pieprzu

Przygotowanie

Krok 1

Jajka rozbijamy w misce. Roztrzepujemy je widelcem i przyprawiamy pieprzem.



Krok 2

Fetę kroimy w kostkę. Pomidorki koktaljowe przekrawamy na pół.



Krok 3

Na patelni rozgrzewamy masło. Wylewamy jajka i doprawiamy pieprzem. Smażymy około 2 minut. Następnie omlet przewracamy na drugą stronę i smażymy minutę.



Krok 4

Na połowie układamy pokrojoną fetę oraz pomidorki koktajlowe. Dodajemy bazylię. Przykrywamy drugą połową i przekładamy na talerz.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.