Sycący omlet z szynką podawany z pomidorem to idealny początek dnia. Omlet jest łatwy i szybki w przygotowaniu.
Danie: Śniadanie
Osób: 1
Czas: Do 15 min
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Białko mleka krowiego, Jajko kurze
Ze śmietanką
Do miski rozbijamy jajka, dodajemy sól i śmietankę Łaciatą. Ubijamy trzepaczką.
Szynkę kroimy w paski lub kostkę. Cebulę drobno siekamy.
Na patelni rozgrzewamy masło. Wlewamy masę z jajek. Po ok 30 sekundach mieszamy szpatułką środek omletu i dodajemy do niego cebulkę oraz szynkę.
Omlet smażymy ok 4-5 minut. Następnie składamy omlet na pół i smażymy jeszcze 1 minutę. Podajemy z plastrami pomidora i listkami natki pietruszki. Możemy także dodać pokrojoną w plasterki ostrą zieloną papryczkę (bez pestek).
Dodaj komentarz