Chleb tostowy zamoczyć w wodzie, odcisnąć. Drobno posiekaną cebulę zeszklić na rozgrzanej oliwie, ostudzić. Do mięsa dodać zmiażdżony czosnek, cebulę, 1 jajko, bułkę tartą, odciśnięty chleb. Doprawić do smaku solą i pieprzem, dokładnie wyrobić. Z mięsa uformować kotlety, ułożyć na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce. Dnem literatki zrobić wgłębienie na około 1 cm. Wlać całe żółtko i troszkę białka. Włożyć do piekarnika, włączyć na 200 stopni i piec około 20-25 minut. Przed podaniem posypać posiekanym szczypiorkiem.
Danie: Obiad
Osób: 4
Czas: Do 1h
Poziom trudności: Łatwe
Chleb tostowy zamoczyć w wodzie, odcisnąć.
Drobno posiekaną cebulę zeszklić na rozgrzanej oliwie, ostudzić.
Do mięsa dodać zmiażdżony czosnek, cebulę, 1 jajko, bułkę tartą, odciśnięty chleb. Doprawić do smaku solą i pieprzem, dokładnie wyrobić.
Z mięsa uformować kotlety, ułożyć na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce. Dnem literatki zrobić wgłębienie na około 1 cm. Wlać całe żółtko i troszkę białka. Włożyć do piekarnika, włączyć na 200 stopni i piec około 20-25 minut.
Przed podaniem posypać posiekanym szczypiorkiem.
Dodaj komentarz