opieńki w sosie smietakowym z makaronem

Autor:

mileneczka5

Danie: Obiad

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Średnie

Wegetariańskie

Ze śmietanką

Danie: Obiad

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Średnie

Wegetariańskie

Ze śmietanką


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

  • 0koło 40 dkg opieniek,
  • 1 cebula,
  • sól,,
  • pieprz mielony,
  • 2 ziarna pieprzu,
  • szczypta estragonu,
  • 3 łyżki gęstej śmietanki Łaciatej ,
  • 1\2 kostki serka smietankowego topionego,
  • odrobina oleju,
  • natka pietruszki,
  • oraz makaron świderki

Przygotowanie

Krok 1

. Makaron gotujemy wg. instrukcji w lekko osolonej wodzie, odcedzamy.Opieńki myjemy pod bieżącą wodą, gotujemy w wodzie z solą około 12-15 minut, odcedzamy. W garnku podpiekamy na oleju cebule pokrojoną w kostkę , dodajemy podgotowane grzyby, serem smietankkowy ,zalewamy wodą i gotujemy około 15 minut. Sos doprawiamy przyprawami do smaku oraz magii . Na koniec dodajemy zahartowaną śmietankę i natkę pietruszki, dokładnie mieszamy i gotowe. Podajemy z makaronem, posypujemy swieza natka .Smacznego:)



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.