Zupa z pokrzywą

Zupa, której głównym składnikiem jest pokrzywa. Należy do najzdrowszych i najbardziej smacznych wiosennych zup. Zapewnia siłę, witalność i dobre samopoczucie.

Danie: Zupy

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Średnie

Alergeny: Seler

Wegetariańskie

Danie: Zupy

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Średnie

Alergeny: Seler

Wegetariańskie


Ocena

4.00/5

Oceń przepis

Ocena

4.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • - 350 g listków młodej pokrzywy
  • - 1 por
  • - 1 natka marchewki
  • - 1 natka selera
  • - 1 natka pietruszki
  • - 3 szklanki bulionu warzywnego
  • - garść listków czosnku niedźwiedziego
  • - 1 łyżka soli
  • - 1 łyżka pieprzu

Przygotowanie

Krok 1

Bulion warzywny podgrzewamy.



Krok 2

Pokrzywę, por, natkę marchewki, natkę selera i natkę pietruszki, a także liście czosnku niedźwiedziego drobno siekamy. Liście dodajemy do gotującego się bulionu warzywnego razem z przyprawami.



Krok 3

Gotujemy 5-10 minut.



Krok 4 

Blendujemy całość na gładki krem.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.