Żeberka jagnięce są pyszne, jeśli dobrze się je zamarynuje, najlepiej przez całą noc. Żeberka w wersji na ostro to danie, które posmakuje zwłaszcza mężczyznom.
Danie: Obiad
Osób: 6
Czas: Powyżej 1h
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Gluten, Soja
Żeberka nacieramy przyprawami, ziołami, czosnkiem i oliwą, dodajemy ocet, sos sojowy, miód, wino i odstawiamy na noc. Następnego dnia rozgrzewamy piekarnik do temperatury 170 stopni.
Żeberka pieczemy ok. 1,5-2 godziny w temperaturze 170 stopni. Po tym czasie podkręcamy temperaturę do 200 stopni i pieczemy kolejne 25 minut.
Cukinie i paprykę myjemy i kroimy na kawałki. Grillujemy do zrumienienia. Mięso podajemy z grillowaną cukinią i papryką.
Dodaj komentarz