Danie: Deser
Osób: 4
Czas: Do 1h
Poziom trudności: Łatwe
Ze śmietanką
Przepis konkursowy - Konkurs Śmietanka Towarzyska
Herbatniki kruszymy w blenderze. Czekoladę z masłem rozpuszczamy i wlewamy do herbatników. Wszystko razem łączymy i wykładamy dno tortownicy. Wkładamy do lodówki.
Galaretki cytrynowe rozpuszczamy w 2 szklankach gorącej wody i studzimy. Galaretkę przezroczystą przygotowujemy tak jak na opakowaniu i studzimy. Zimną śmietankę ubijamy, wlewamy zimne galaretki i wszystko wykładamy na czekoladowy spód. Wkładamy do lodówki a by masa lekko zastygła. Gdy masa będzie sztywna na środku układamy miseczkę i wokoło niej wylewamy zimną galaretkę przezroczystą. Chłodzimy. Zdejmujemy miseczkę a po środku układamy borówki i kuleczki arbuza. Kuleczki możemy zrobić za pomocą łyżki do lodów. Wkładamy do lodówki na ok. 1 godz.
Dodaj komentarz