Przepis na proste ciasteczka migdałowe. Wspaniały smak i aromat migdałów jeszcze długo będzie unosił się w Twojej kuchni.
Danie: Podwieczorek, Deser
Osób: 20
Czas: Do 1h
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze, Orzechy
Nastawiamy piekarnik na 180 stopni C.
Na stolnicy mieszam mąkę z proszkiem do pieczenia, przyprawą korzenną, cukrem i cukrem waniliowym. Dodaje pokrojone w kostkę masło. Następnie dodaje jajko. Na końcu dodaje połowę płatków migdałowych i całość zagniatam.
Z ciasta formujemy spłaszczone kółka, posypujemy je płatkami migdałów i układamy na blasze wyłożonej pergaminem.
Pieczemy 15 minut.
Dodaj komentarz
1 opublikowane komentarze
Ciasteczkowa Pani :)
Opublikowany: 2018-02-21 18:41:00
Pyszne, chrupiące ciasteczka.