Lubiane przez nas ananasy dzięki zawartości witaminy C, kwasów organicznych, związków miedzi i potasu są chętnie wykorzystywane jako składniki potraw, warto dodawać je do sałatek.
Danie: Sałatki
Osób: 4
Czas: Do 15 min
Poziom trudności: Łatwe
Fit
Od ananasa odkrawamy “czuprynkę”, a następnie łupinę. Najłatwiej zrobić to za pomocą noża lub użyć ananasów z puszki. Jednak jeżeli mamy możliwość kupujmy te świeże, są dużo smaczniejsze.
Ze skórki obieramy pomarańcze i banany, pomarańcze rozdrabniamy, a banany kroimy w plastry. Możemy delikatnie rozgnieść je nożem, będą miększe i lepiej zmieszają się z pozostałymi składnikami.
Ostatnim krokiem będzie zdjęcie skórki z kiwi i pokrojenie ich na mniejsze części. Teraz wystarczy zmieszać ze sobą wszystkie składniki i delektować się pysznym, owocowym i orzeźwiającym smakiem sałatki.
Dodaj komentarz