Wafelki z masą kawową

Przepis na szybki deser. To pyszna słodką przekąskę, którą możesz zabrać ze sobą do pracy lub dać dzieciom do szkoły.

Danie: Podwieczorek, Deser

Osób: 20

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten

Danie: Podwieczorek, Deser

Osób: 20

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 1 opakowanie kwadratowych wafli
  • 1 kostka masła
  • 2/3 szklanki cukru pudru
  • 1 mleka w proszku
  • 2 łyżki mleka
  • 2 łyżki kawy rozpuszczalnej

Przygotowanie

Krok 1

Stawiamy rondel na ogniu. Wrzucamy masło i roztapiamy. Dodajemy cukier, kawę oraz dwie łyżki mleka. Mieszamy składniki. Zestawiamy z ognia i dodajemy mleko w proszku.



Krok 2

Rozkładamy wafle, nakładamy przestudzoną masę oraz przykrywamy kolejnym suchym wafelkiem.



Krok 3

Odstawiamy w chłodne miejsce.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.