Sałatka z pieczonym schabem i chilli

Robi się ją ekspresowo - o ile mamy w lodówce upieczony wcześniej schab. Idealnie nadaje się na lunch, można zabrać ją do pracy, na drogę - lub podać znajomym na imprezie. Nie wymaga dużo pracy.

Danie: Kolacja, Sałatki

Osób: 2

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Soja

Fit

Danie: Kolacja, Sałatki

Osób: 2

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Soja

Fit


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • - 300 g pieczonego schabu
  • - 3 papryczki chili
  • - 2 jabłka
  • - 1 pęczek szczypiorku
  • - 3 gruszki
  • - ½ główki sałaty
  • - 3 łyżki sosu sojowego

Przygotowanie

Krok 1

Schab kroimy w plastry. Sałatę myjemy i osuszamy.



Krok 2

Gruszki i jabłka myjemy oraz kroimy w plasterki (nie obieramy). Papryczki chili kroimy w plasterki. Szczypiorek siekamy.



Krok 3

Na talerzu układamy wszystkie składniki sałatki. Skrapiamy sosem sojowym.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.