Gruszki pod kruszonką

Danie: Podwieczorek

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Danie: Podwieczorek

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

składniki

  • 2 gruszki
  • 2 łyżki cukru
  • 3 łyżki ze sporym czubkiem mąki
  • 50 gram masła Łaciate
  • sok z cytryny do skropienia gruszek
  • masło do posmarowania kokilek

Przygotowanie

Krok 1

Gruszki myjemy i obieramy, usuwamy gniazda nasienne i kroimy w kosteczkę. Skrapiamy sokiem z cytryny. Do miski wkładamy masło, wsypujemy cukier i mąkę, zagniatamy kruszonkę. Kokilki do zapiekania smarujemy masłem. Do każdej kokilki wkładamy po łyżce kruszonki. Pokrojone gruszki i resztę kruszonki dzielimy na cztery równe porcję, wkładamy do kokilek. Zapiekany w temperaturze 200 stopni C przez około 30 minut. Przed podaniem posypujemy cukrem pudrem.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.