Pyszne i wilgotne babeczki owsiane z lekką nutą cytrusową. Szybkie w przygotowaniu i bogate w składniki odżywcze. Zamiast jagód można wykorzystać borówki amerykańskie, a poza sezonem użyć mrożonych owoców.
Danie: Deser
Osób: 8
Czas: Do 15 min
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze
Wegetariańskie
W misce połączyć płatki owsiane, mąki, cukier, cynamon, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną i sól.
W drugiej misce zmiksować maślankę z olejem, jajkami i skórką cytrynową. Wmieszać składniki suche w składniki mokre.
Jagody umyć, osuszyć i delikatnie wmieszać w masę.
Piekarnik rozgrzać do 200°C.
Formę do muffinek wyłożyć papilotkami lub przygotować silikonowe foremki. Rozlać masę, wypełniając foremki w całości.
Wstawić do piekarnika i piec około 20-25 minut.
Dodaj komentarz